környezetbarát nyomtatás

Mi a környezetbarát nyomtatás?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság 3 Comments

Környezetbarát nyomtatás – ellentmondásosnak tűnik, de belegondolt már: vajon az Ön cége környezetbarát módon nyomtat? Honnan tudja? Számít ez egyáltalán? Ha valaki egy vállalkozást igazgat, annak mindig jó tudni, hogy a kinyomtatott levelek, szerződések, marketing anyagok és egyéb nyomtatványok kedvenc bolygónk szempontjából is hasznosak, vagy legalábbis nem túl ártalmasak.  Beszéljünk hát egy kicsit a környezetkímélő nyomtatásról!

Miért olyan fontos a környezetbarát nyomtatás?

Ha a cégére gondol, bizonyára komoly céljai, tervei vannak, sok mindent szeretne elérni. Most arra van szükség, hogy még ennél is nagyobb léptékben gondolkodjunk: az emberi faj jövője attól függ, hogy mennyire vigyázunk az erőforrásainkra, fenntartható módon gazdálkodunk -e velük. A jó hír, hogy jelenleg a papíripar harmadannyi fát vág ki, mint amennyit ültet, és egyre több nyomtató használ megújuló energiaforrásból származó áramot. Ezek persze csak általános statisztikák, nem sokat árulnak el arról, hogy mit tehet Ön a saját cégében.

Pedig hasznos volna ezzel foglalkozni, mivel a környezetbarát általában egyet jelent a pénztárcabaráttal is, arról nem is beszélve, hogy sokan vannak, akik szívesebben vásárolnak környezettudatos cégektől. Ha tehát ebben is a konkurencia előtt jár, már középtávon is profitáló befektetés lesz a környezetvédelem.

Milyen a környezetbarát nyomtatás tettekkel?

Nyomtasson újrahasznosított anyagból készült papírra!

Belső használatra szánt anyagok nyugodtan kerülhetnek 100% újrahasznosított papírra, míg a prémium minőségű nyomatokhoz használjon részben újrahasznosított papírt. Ha újrapapírból készült borítékban küldi ki a leveleit, egy megjegyzésben fel is hívhatja erre ügyfelei és partnerei figyelmét, biztosan pozitívan fogják értékelni.környezetbarát nyomtatás

Használjon környezetbarát festékeket!

Ha egyszerűen csak tintasugaras nyomtatót használ lézernyomtató helyett, azzal is segít, mert így például megszűnik a földközelben roppant káros ózon kibocsátása.

Válasszon megfelelő nyomtatót!

A gazdaságos nyomtató egyben környezetkímélő nyomtató is: ha új nyomtatót vesz, vegyen alacsony áram és festékfogyasztású változatot. Bár a kezdeti befektetés ekkor nagyobb lehet, hosszú távon anyagilag is meg fog térülni, és a környezet iránti felelősség erkölcsi haszna is az Öné marad.

Újrahasznosítás

Nem csak az újrahasznosított papír használata segíti a vizek és a fák védelmét: a papírszemetet szelektíven gyűjtve és újrahasznosítva csökkentheti a fogyasztást.

Ne feledje: az Önéhez hasonló, haladó környezetpolitikát folytató vállalkozások együtt már globálisan is érezhető változásokat hozhatnak, ezért ha környezetvédelemről és gazdaságosságról van szó, nem létezik jelentéktelen apróság!környezetbarát nyomtatás

Segítségre van szüksége? Töltse ki kapcsolatfelvételi ívünket!

 

Vélemény, hozzászólás?