milyen nyomtatót vegyek

Milyen nyomtatót vegyek – az irodába?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Fontosnak tartja, milyen benyomást kelt üzleti partnereiben? Gondolkozott már azon valaha, mennyi pénzt pazarol el fölösleges dolgokra az irodában? Bosszantják a technikai problámák?  Ha igen, akkor tudja, hogy nem mindegy, milyen nyomtató dolgozik Önnek az irodában – a lehető legjobb nyomtató  kiválasztása közel akkora odafigyelést igényel, mint egy-egy új kolléga felvétele. Ép ezért nem is létezik rövid és konkrét válasz a „milyen nyomtatót vegyek az irodába” kérdésre – az első lépés mindig a választási szempontok feltérképezése kell, hogy legyen.

Milyen nyomtatót vegyek? – Kérdések, amiket fel kell tenni vásárlás előtt

Amikor irodába készül nyomtatót venni, az első és legfontosabb dolog, amit végig kell gondolnia, hogy pontosan mire fogja használni.

Azt sem árt tudni, hogyan szeretne nyomtatni. Ruhavásárláskor is más szempontok lényegesek, ha betonozáshoz, és mások, ha estélyre keres megfelelő öltözéket. A nyomtatóknál is hasonló a helyzet.

  • Hányan fogják használni a nyomtatót? Egy ember dolgozik majd vele, vagy hálóztba kötve egy teljes munkacsoportot ki kell, hogy szolgáljon?
  • Mennyit nyomtatok havonta (átlagosan)? Néhány tucat vagy néhány ezer oldalt? Más-más igénybevételhez más-más nyomtató lesz a megfelelő választás.

Az extra funkciókon sem árt elgondolkozni…

  • Akarok -e szkennelni, fénymásolni, faxolni?
  • Mennyi helyem van a nyomtatásra? (fizikailag) egy multifunkciós nyomtató például rengeteg helyet megspórolhat, ott, ahol valóban szükség van rá.
  • Mennyire egyszerű/bonyolult a használata?

És persze a cél nyilvánvalóan a profit… Nem mindegy, mennyire gazdaságos a kiválasztott nyomtató!

  • Milyen nyomtatót vegyek? Olyat, ami kezdetben nagyobb kiadást jelent, de később kevesebb költség, gond jár vele, sőt, esetleg még tartósabb is? Vagy olyat, ami kisebb kezdeti befektetéssel jár, de később rendszeresen kell költeni rá? Erre csak Ön tud választ adni!
  • Mennyibe kerül a választott nyomtatóhoz a tinta vagy a toner?
  • Mennyi áramot fogyaszt?
  • Kell -e hozzá speciális papír, vagy bármilyen papírra jó minőségben tud nyomtatni?
milyen nyomtatót vegyek

Ugye nem szeretne így járni új nyomtatójával?

Végül pár egyéb kérdés, amit érdemes feltenni vásárlás előtt:

  • Mennyi garancia van rá? Egyes nyomtatókra a gyártó kiterjesztett garanciát vállal.
  • Mennyire környzetbarát a nyomtató?
  • Jelent -e veszélyt az irodában tartózkodókra? Most kivételesen nem arról az esetről beszélünk, amikor a dühös ügyfélszolgálatos az ügyfél fejéhez vágja a nyomtatót, hanem a konkrét egészségügyi kockázatokról, ártalmakról. A lézernyomtatók példáuul kis mennyiségben ugyan, de egészségre káros ózont bocsátanak ki magukból, ez a technológia velejárója. A zajártalom szintén nem elhanyagolható kérdés, amikor egy nyomtató egészségügyi hatását vizsgáljuk.

Ha úgy érzi, nehéz a döntés, forduljon hozzánk! A fenti szempontok mindegyikét figyelembe véve, minden kötelezettségtől mentesen segítünk kiválasztani a kifejezetten Önnek való nyomtatót, és ehhez csak egy rövid kérdőívet kell kitöltenie.

Jól hangzik? KATTINTSON IDE A NYOMTATÓ KÉRDŐÍVÉRT!

Mentés

Vélemény, hozzászólás?