milyen nyomtatót vegyek otthonra?

Milyen nyomtatót vegyek otthonra?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Az elhatározás megszületett: szükség van egy nyomtatóra. Most már csak (?) a „milyen nyomtatót vegyek” kérdésre kell jó választ találni. ez nem mindig könnyű, hiszen a választék a hipermarketek polcain árult leértékelt alsó kategóriás modellektől egészen a multifunkciós, már-már űrtechnológiát képviselő nyomtatókig terjed.

Vajon melyiket válasszam, milyen nyomtatót vegyek?

Az igények felmérése

Ha Ön is egy tipikus otthoni felhasználó, akkor viszonylag ritkán, keveset nyomtat, legfeljebb néhány oldalt naponta.

Amikor viszont nyomtat valamit, az szinte bármi lehet: házi feladat, fényképek a nyaralásról, kreatív projectek egy-egy darabja, plusz lapok a határidőnaplójába, egy-egy hivatalos meghatalmazás stb. Egy otthoni nyomtatónak rendszerint kevesebb, de sokkal változatosabb nyomtatási feladattal kell megbirkóznia, mint egy üzleti nyomtatónak.

milyen nyomtatót vegyek otthonra?

A kifogyott tinta esete

Ismerős az a helyzet, amikor valamit fekete-fehérben szeretne kinyomtatni, a nyomtatója pedig heves tiltakozásba kezd, mert kifogyott a SÁRGA festék? És az, amikor kinyomtat egy fényképet a gyerek születésnapi zsúrjáról, majd az eredményül kapott képen furcsán zöldes árnyalatú lesz az összes vendég arcbőre?

Ilyesmi természetesen mindig a legrosszabbkor történik, hiszen a tinta soha nem tud jókor kifogyni, de megfelelő nyomtatóválasztással elkerülhetőek az ebből adódó problémák. Ha nem kell egy-egy szín kifogyása miatt minden alkalommal patront cserélni, azzal sok felesleges bosszúságtól és pénzköltéstől kímélheti meg magát.

Ezért érdemes lehet otthoni felhasználóknak is körülnézni a külső tintatartályos nyomtatók között.

Tehát akkor milyen nyomtatót vegyek otthonra?

A konkrét válasz mindig az egyéni igényeitől és lehetőségeitől függ. A kínálat minden kategóráiában hatalmas, de nem kell zavarba jönni: mindenki számára létezik a tökéletes nyomtató.

Olyan, ami nem csak az első 200 oldal kinyomtatásáig használható, amihez nem kerül egy vagyonba a festék, ami nem okoz idő előtt ősz hajszálakat, és bármilyen nyomtatási feladatot bíz rá, az eredmény az elvárt minőségű lesz.

Ha kitölti kérdőívünket, mi is örömmel segítünk Önnek megtalálni ezt a bizonyos nyomtatót.

Kattintson a kitöltéshez!

A kérdőív kitöltése csak a „milyen nyomtatót vegyek otthonra” kérdésre segít válaszolni, nem jár semmilyen vásárlási kötelezettséggel.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?