milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? – Segítség a választáshoz

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Tény, hogy a nyomtatók alapvetően nem változtak olyan sokat az elmúlt évek során, mint a hopgy a technológia használatával kapcsolatos szokások változnak. Manapság jóval kevesebbet nyomtatunk, mint például 10-15 évvel ezelőtt. Sokszor egy-egy dokumentumot kinyomtatás helyett közvetlenül valamilyen mobileszközre továbbítunk, és egyre gyakoribbak a szinte papírmentes irodák is. Ennek ellenére a nyomtató továbbra is minden vállalkozás alapvető kelléke, és otthon is nagy hasznát lehet venni. Amire viszont minden eddiginél jobban oda kell figyelni: az igényeknek megfelelő nyomtatóválasztás. A nagy kérdés tehát: milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek 2016-ban?

A fejlődés a látszattal ellentétben nem kerüli el a nyomtatóipart sem: évről évre jellennek meg a piacon az egyre nagyobb tudású, gazdaságosabb, jobb minőségben dolgozó nyomtató modellek. Aki nyomtatóvásárlásra adja a fejét, az soha nem látott választékkal találkozik az üzletek és a webáruházak kínálatában, függetlenül attól, hogy milyen kategóriában válogat.

milyen nyomtatót vegyek

Mi tehet egy nyomtatót korszerűvé?

  • Sokféleképpen kommunikál
    Régen elmúltak azok az idők, amikor a plug and play eszközök újdonságnak számítottak, és az USB-vel vagy soros porttal egyszerűen csatlakoztatható nyomtatók a kényelem netovábbját jelentették. Ma már egy nyomtatótól szinte elvárás a wifi kommunikáció, az e-mailes nyomtatás és a mobileszközök támogatása.
  • Gazdaságos
    Mi különbség lehet két nyomtató között, ami látszólag ugyanazt tudja? Nem csak a beszerzési áruk, hanem a fenntartási költségük is nagyon különböző lehet. Nem mindegy, hogy a kiválasztott modell mennyi festéket, áramot, pótalkatrészt fogyaszt el működése közben. A megspórolt összeg akár több tízezer forint is lehet 2-3 év alatt.
  • A felhasználó igényeihez alkalmazkodik
    Nem a legjobb ötlet egy gyártótól mindenkire ugyanazt az olcsó típust, ami látszólag mindenkinek megfelel, de senkinek sem igazán. Ha nem nyomtat, csak fekete-fehérben, miért venne színes nyomtatót? Ha hetente egyszer nyomtat, de akkor jó minőségű fényképeket, nincs szüksége hatalmas nyomtatási sebességre, ilyenkor a képminőség fontosabb.

Ha nehezen igazodik ki az egyre bővülő választékban, mi tudunk segíteni a „milyen nyomtatót vegyek” kérdés eldöntésében, és ez Önnnek semmibe sem kerül! Ha kitölti nyomtatóhasználati kérdőívünket, megkeressük azt a nyomtatót, ami nem csak korszerű, hanem pontosan azt tudja, amit elvár tőle.

Kattintson ide a kérdőív kitöltéséhez!

Vélemény, hozzászólás?