Legjobb nyomtatót otthonra – a 2 legfontosabb tanács a nyomtató kiválasztásához

Biró ZoltánFotónyomtatás, Gazdaságos nyomtató, Nyomtatóválasztás Leave a Comment

Hogyan találja meg a legjobb nyomtatót otthonra? A választék hatalmas, de ha megfogadja a tanácsainkat, biztos lehet abban, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő, legjobb nyomtatót otthonra. Ha szeretne úgy választani, hogy a vásárlás után fél évvel is ugyanolyan elégedett legyen, akkor olvasson tovább!

1. Mi alapján válasszam ki a legjobb nyomtatót otthonra? – Gondolja át az igényeit!

Először is, gondolja végig a szempontjait. Ha csak hivatalos dokumentumokat, házi dolgozatokat vagy más szöveges fájlokat szeretne kinyomtatni, elegendő egy fekete – fehér nyomtató. Mi azonban otthonra elsősorban színes, fotónyomtatásra alkalmas nyomtatókat szoktunk javasolni. Ezekkel lehetőség van különféle kreatív nyomtatós projektekre, vagy ki lehet nyomtatni egy-egy jól sikerült fényképet. (A gyerekekről készült sztárfotót például kiteheti a falra, vagy elküldheti a messze élő nagymamának – örülni fog neki.)

Másik szempont a méret: otthonra rendszerint elegendő az A4-es nyomtatás lehetősége, de ha úgy gondolja, szüksége lehet rá, ma már kapható otthonra is jó A3-as nyomtató.

Gondolt már arra, hogy akár távolról, okostelefon segítségével is nyomtasson? Nem akarja tele kábelezni a szobáját? A modern nyomtatók ilyen és ehhez hasonló igényekre is megoldást nyújtanak, érdemes minden apróságot összeírni.

Összefoglalva a lényeg: ne hagyja, hogy olyanra beszéljék rá, amire nincs szüksége, de ne mondjon le hasznos funkciókról azért, mert „úgyis csak otthonra kell”! Megérdemli a lehető legjobb nyomtatót otthonra is.

2. Ne csak az árcédulát figyelje!

Hiába találja meg látszólag a legjobb nyomtatót otthonra, ha egyszer nem tudja kifizetni a fenntartását. Az összes nyomtató gyártó cég akkor ad teljeskörű garanciát, ha eredeti patront használ. Okkal, hiszen a nyomtató patron az igazi üzlet a számukra. Egy olcsó nyomtatóba általában már-már megfizethetetlen a patron, de egy lézernyomtató esetén számos mozgóalkatrész is van, amelyeknek a karbantartására bizony pénzt kell előbb-utóbb költenie. A mi kínálatunkban ezek a költségek vagy nincsenek (=mozgóalkatrészek) vagy optimálisak (=festék).

Mire érdemes odafigyelni?

A nyomtatópatron:

Nézzen utána a nyomtatópatron élettartamának és az új patron árának! Bármilyen nyomtatót választ, a nyomtató épségének megőrzése érdekében nem érdemes olcsó, utángyártott, bizonytalan eredetű festékekkel kísérletezni. Általában nem éri meg, ezek akár teljesen tönkre is tehetik a nyomtatófejet.

Otthonra érdemes extra hosszú élettartamú, akár évekre elegendő tintapatronnal vagy tintatartállyal felszerelt nyomtatót választani. (És ez nem a fogtündér meséje, ilyen nyomtatók léteznek, és valóban pénzt takaríthat meg velük.) Jó, ha nem kell egyetlen szín kifogyása miatt az összeset cserélni, ezzel sok pénzt takaríthat meg már középtávon is. A legjobb nyomtatót otthonra az különbözteti meg a többitől, hogy viszonylag kevés nyomtatás mellet is gazdaságos.

A minőség:

Nyomtatót akár a hipermarketek polcairól leemelve is lehet vásárolni, sokszor meglepően alacsony áron. Nem biztos azonban, hogy érdemes. Ezek tipikusan olyan termékek, amelyek a kötelező garancia lejárta után két héttel (vagy szerencsés esetben előtte kettővel) tönkre mennek. Ha pedig kettőt kell venni belőlük, máris nem olcsóbbak, mintha eleve jó minőségű gépet vásárolt volna, ami azután évekig kifogástalanul működik.

A 2 leggyakrabban otthonra vásárolt nyomtatót nálunk találja

Az alábbi nyomtató már sok vásárlónak bevált, akik kifejezetten otthonra kerestek nyomtatót.

Egy vevőnk például Miskolc mellől költözött Érdre, és így nagyon ritkán tud találkozni a teljes család. A számítógépet nem szívesen használó, vidéki nagyszülők korábban úgy érezték, szinte nem is látják felnőni az unokáikat – ezért mostanában mindig óriási az öröm, amikor keddenként megérkezik az érdiektől a házi készítésű képeslap, rajtuk a családot ábrázoló képekkel. Így sokkal inkább úgy érezhetik, hogy a generációk részt vesznek egymás életében.

Egy másik család a lépcsőházat dekorálta ki a nyaraláson készült legszebb képeikkel – így ahányszor csak felmennek az emeletre, kicsit jobb lesz a hangulatuk: a legszebb emlékeik mosolyognak rájuk a falakról.

Talán a legjobb nyomtató otthonra: Epson L805 fotónyomtató

Ezzel a nyomtatóval darabonként 10 forintért nyomtathat 10*15-ös tabló fényképeket, kiváló minőségben, színesen, fotópapírra. Ha digitális kép kidolgozó céghez fordulna, ezért akár a harmincszorosát is ki kellene fizetnie.

Amiért még érdemes ezt választania (és gyorsan döntenie): március 31–ig kiterjesztett 3 éves garanciával vásárolhatja meg!

Kattintson ide, hogy többet megtudhasson róla!

Talán a másik legjobb nyomtató otthonra: Epson EcoTank L3150

Az Epson L3150 nyomtató azért jó választás, mert amellett, hogy gazdaságosan tud vele nyomtatni, akár szegély nélkül is színesen vagy fekete-fehéren, de 3 év garanciával tudja megvásárolni

Kattintson ide és ismerje meg közelebbről!

A legjobb nyomtató otthonra?

Ha nem biztos benne, hogy melyiket válassza, akkor keresse bizalommal kollégánkat, töltse ki nyomtatási szokásokat felmérő ívet, hogy valóban a legjobb nyomtatót találja meg, amire szüksége van!

Vélemény, hozzászólás?