A tintasugaras veri a lézert! Mi? Hogy?

Biró ZoltánGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Nyomtató bérlés, Nyomtatóválasztás, Tévhitek Leave a Comment

Ha még nem jött szembe veled ez a fantasztikus hír, akkor itt van, hogy az évtízed nyomtatási rekord döntőjéről olvass egy kicsit.

Ez a készülék az EPSON Enterprise WF-C20590 típusú nyomtató, ami nem kevesebb, mint 100 lap/perccel képes nyomtatni. Azt mi már régóta tudjuk és hangoztatjuk is, hogy az EPSON WorkForce Pro tintasugaras nyomtatók sokkal gazdaságosabbak és környezet kímélőbbek, mint a lézeres nyomtató társaik, de eddig a pontig nem volt igazi sebességi paletta. De ez már a múlté A Copyshopok, nagy multik, nyomdák új üdvöskéje megérkezett.

A nyomtatóban ugyan az az EPSON vívmány jeleskedik, mint a többi WorkForce Pro nyomtatókban, ez pedig a PrecessionCore technológia.

A PrecisionCore egy új rendszert jelent, amely tisztán a piezokristály erejét használja fel a megbízhatóság növelésére. A piezo-elem olyan feszültséget állít elő, amellyel néhány milliszekundum alatt képes észlelni, hogy a tinta fecskendezése rendben történik-e. Képes az állapot öndiagnosztikájának elvégzésére, szinte azonnal.

A hüvelykről hüvelykre dolgozó nagy felbontású Epson nyomtatóáramkörök a világ leggyorsabb tintasugaras nyomtatási technológiáját jelentik. A PrecisionCore piezo elemek egyenként közel 50 000 alkalommal képesek tintát fecskendezni másodpercenként.

Egy kis ízelítő a nyomtatóról:


A lényeg a sebesség:



A készülékhez vásárolható még szortírozó és tűző szerkezet is.

Nekem ezt működés közben megtekinteni igazán különleges élmény volt.

De legnagyobb öröm az, hogy mi a gazdaságosnyomtató.hu csapata a Fókusz Computer Kft. lettünk azok, akik ilyen készüléket Magyarországon elsőként értékesíthettünk és üzemelhettünk is be.

Ha Önnek is megtetszett vagy érdekli egy az ön nyomtatási szokásainak megfelelő nyomtató akkor töltse ki ezt az ívünket.

Vélemény, hozzászólás?