Jelölhetjük Önt a Nostradamus Öko-díjra?

Gazdaságos NyomtatóGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Spórolás Leave a Comment

1Nostradamus egy híres középkori látnok volt, aki számos, akkor még meg nem történt eseményt előre megjósolt. Ha díjat kellene kiosztanunk azon vállalkozók között, akik túltekintenek a jelenjükön és a távoli jövőre is gondolnak, mi erről a híres jósról neveznénk el! Hogyan lehet a jövőbe mutató megoldásokat kihasználni? Mitől lesz az Ön vállalkozása Nostadamus Öko díjas? Ebben a rövid cikkben adunk néhány támpontot!

Az Ökológiai lábnyom

Ma a XXI. században már nagyon nem mindegy, hogy mit hagyunk az utánunk következő generációkra! Egy cég sokat tehet azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra egy szebb, jobb, egészségesebb Földet hagyjunk. Persze nem mindenki teheti meg, hogy komoly erőforrásokat fektet be a környezetvédelembe, de ha csak egy picit átgondoltabban választjuk meg eszközeinket, akkor máris sokat tettünk a jövőért!

Szemét csökkentés

3Az első lépés, amire már sokan odafigyelnek, hogy ne generáljunk felesleges szemetet. Erre jó megoldás a kétoldalas nyomtatás mellett az, ha olyan nyomtatót választunk, amely nem tartalmaz veszélyes hulladékot. Például a lézernyomtatók tonere veszélyes hulladéknak minősül (tartalmaz higanyt). A modern, gazdaságos nyomtatók minimális cserélendő alkatrésszel készülnek, így amellett, hogy nem terheli ezek cseréje az Ön pénztárcáját a Föld bolygót sem szennyezik.

Levegő megóvás

4Tudta, hogy a lézernyomtatók a nyomtatás során ózont bocsájtanak ki? Az ózon erősen mérgező gáz, kis irodákban gyakran hallani allergiás tünetekről, enyhe rosszullétről, aminek oka egyértelműen a nyomtató. Nagy tételben a sokszor „kevés” ózon a Föld légkörét szennyezi, károsítja.

5Hő kibocsájtás

Minden, ami energiát ad le melegszik. Olyan technológiát érdemes választani, amely az energiát a legnagyobb hatásfokkal használja ki, így nem ad le felesleges hőt. Ezzel nem csak a villanyszámlánkon csökkentünk, hanem az elektromos áram előállítása során felmerülő környezetkárosító tevékenységeket is.

Zajszennyezés

6Ez látszólag a jelenre van kihatással, hiszen éppen elég zajt hallunk életünk során – gondojon csak az irodája előtt elhaladó autókra, az irodában működő gépek monoton, halk zúgására. Ezek összeadva azonban élettani következményekkel járnak Önre és munkatársaira nézve, sőt akár hosszútávon is kifejthetik közvetve a hatásukat az emberi kapcsolatokra és az egészségre is. A modern eszközöknek nincs ventillátorzaja készenléti állapotban, illetve működés közben is halkabbak, mint elődeik.

Nostradamus Öko-díj jár, ha…

Odafigyel a fentiekre az elektromos eszközök kiválasztásakor. Az általunk ajánlott nyomtatók akár 80%-ban csökkentik az Ön cége által hagyott ökológiai lábnyomot, segítségükkel akár 95%-ban csökkenthető a felhasznált energia mértéke, ráadásul nem terheli a közvetlen környezetet káros anyag és felesleges zaj kibocsájtásával.

Ha Ön ad nekünk egy esélyt és kitölti felmérésünket az alábbi linken: http://www.gazdasagosnyomtato.hu/index.php/nyomtatas-a-cegben/ akkor tett egy lépést afelé, hogy Nostradamus Öko-díjas legyen.

Vélemény, hozzászólás?