Hogyan segíthet egy üzleti nyomtató az irodában és otthon is?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató, Nyomtatóválasztás, Orvos nyomtató Leave a Comment

Üzleti nyomtató hírmondó – Már évekkel ezelőtt is látni lehetett, hogy a nyomtatópiac jövőjét valószínűleg a vállalkozások jelentik majd. A statisztikák azt mutatták, hogy az otthoni használók egyre ritkábban vesznek nyomtatót, és ekkor is inkább az ár a fontosabb szempont számukra, és nem a minőség. Erre a tendenciára reagált az Epson, amikor az üzleti használatra szánt, tintasugaras nyomtatóit kezdte el erőteljesebben fejleszteni.

Mit várhat egy cég az általa vásárolt nyomtatótól?

  • Legyen takarékos – nagy tételben való nyomtatásnál a nap végére minden fillérnek jelentősége lesz.
  • Legyen nagy kapacitású – napi több száz oldal villámgyors kinyomtatása nem szabad, hogy gondot jelentsen.
  • Legyen környezetbarát – ma már sok helyen a vállalati politika része a környezetvédelem.
  • Legyen sokoldalú– ne kelljen külön faxgépet vagy szkennert is venni, lehessen akár mobiltelefonnal is csatlakozni hozzá.
  • Többtálcás megoldások – sok cégénél jellemző, hogy nem csak egyféle, például A4-es papírméretet használnak.  Sok időt meg lehet spórolni vele, ha a dolgozó egy munkamenetben nyomtathat levelet és borítékot vagy receptet és egyéb dokumentumot.
  • Ne terhelje a munkatársak szervezetét – ha valaki egész nap a működő nyomtató közelében tartózkodik, fontos, hogy ne kelljen állandó ózonterhelésnek kitennie a szervezetét.

üzleti nyomtatóAz Epson ezen igények figyelembevételével tervezte meg az általa kínált üzleti nyomtatókat. A széles választéknak köszönhetően minden cég megtalálhatja a számára legmegfelelőbb és leggazdaságosabb megoldást, függetlenül a tevékenységi körétől. Egy ügyvéd, egy mérnök, vagy egy szálloda is profitálhat egy intenzív használatra tervezett nyomtatóból. Ráadásul hosszú távon is biztosított a karbantartás és a festékpatronok utánpótlása.

Sőt, a fokozott üzleti célú fejlesztéseknek az otthoni felhasználók is örülhetnek: a fenti tulajdonságok és funkciók nem csak egy irodában, hanem a lakásban is jól jönnek. Egy ilyen nyomtató már nem megfizethetetlen magánszemélyeknek sem, és a sokak által használt rossz minőségű eszközök helyett beszerzett, korszerű üzleti nyomtatóval hosszútávon akár spórolhatunk is. Az olcsó, „eldobhatós”  otthoni változatokkal szemben ezek az extrém igénybevételre tervezett nyomtatók hosszú évekig hűségesen szolgálják majd a családot.

Vélemény, hozzászólás?