Írtunk Önnek egy levelet!

Gazdaságos NyomtatóGazdaságos nyomtató, Nyomtatóválasztás Leave a Comment

Ha Ön havonta csak 100 darab A4-es oldalt nyomtat, akkor az alábbi számokat Önre szabva adtuk meg! Amenniyben nem, akkor is tudja arányosítani az adatokat! Ha Ön már csalódott nyomtatóban, akkor ezt olvassa végig feltétlenül!

Kedves ….!

Természetesen igaz, hogy 20-30.000 Ft.- környékén, már belehet szerezni egy egyfunkciós mono lézer nyomtatót.

Mi az oka amiért az emberek általában még most is úgy gondolhatják, hogy a lézernyomtató jobb:

  1. Nem szárad be
  2. Sokat lehet vele nyomtatni
  3. Olcsó
  4. Egyszerű

Hasonlítsuk össze a lézernyomtatót az Epson külső tintatartályos nyomtatóval:

1A lézernyomtató nem szárad be. Mondok egy jó hírt! Az Epson tintasugaras nyomtatói sem száradnak be, még akkor sem ha 2-3 hónapig nem használjuk – Erre (is) a gyártó 3 év garanciát vállal!

87-2-052414-akpEgy átlagos lézernyomtató kezdő tonerrel kb. 700 oldalt tudunk kinyomtatni, általában ennyit tartalmaz egy kezdőkészlet, melyet a készülék mellé megkapunk. Ezzel szemben tudok olyan, csak feketén nyomtatni tudó tintasugaras nyomtatót ajánlani, mely a megvásárlásakor már tartalmaz 11.000 oldal fekete-fehér nyomtatásra elegendő tintát.

Számoljunk egy kicsit! Veszünk egy Mono lézernyomtatót, melynek az ára legyen 25.000Ft.-

Puzzle of money

Kinyomtatjuk a 700 oldalt, mely az Ön nyomtatási szokásai alapján kb. 7 hónapig elegendő, ezután be kell szereznünk egy új tonert a készülékbe. Nyilván mindenki szeretné alapból gyári kellékanyaggal üzemeltetni a készüléket, hiszen akkor megmarad a garancia és a készülék sem romlik el idő előtt. Ez alapján kalkuláljunk, hiszen a külső tintatartályos nyomtatónál is gyári kellékkel számolhatunk!

Veszünk egy Epson mono tintasugaras nyomtatót, melynek az ára legyen 45.000Ft.-

Kinyomtatjuk a 11.000 oldalt, mely az Ön nyomtatási szokásai alapján kb. 110 hónapra elegendő, tehát több mint 9 évig tudja használni a készüléket, úgy, hogy nem kell hozzá semmilyen kellékanyagot, kopó-fogyó alkatrészt beszereznie, ami általában a nyomtató vételárát jelenthetné újra.

A lézernyomtatóba a 11.000 oldal kinyomtatásához, levonva az induló készletet, több mint 6db tonert kell vásárolnia( 20.000Ft/db; 1600 oldal kapacitás). Számszerűsítve ez kb. 130.000Ft.-, mire ki tudjuk nyomtatni azt a11.000 oldalt, amit az Epson tintasugaras nyomtató alapból tartalmaz. Tehát az Epson nyomtató drágább 20.000Ft.-al, viszont a nyomtatási költségeken megspórolt összeg miatt a végére 110.000Ft.-al jobban jövünk ki. Ebből a megspórolt összegből vehetünk például egy belépő kategóriás projektort vagy TV-t vagy egy jobb házimozi rendszert!

Nézzük másképp! Mondjuk, hogy csak 5 évig használja Ön a nyomtatóját, mert utána szeretné lecserélni, esetleg gazdaságtalan lenne a felújítása, bár ezeket a külső tintatartályos nyomtatókat több tízezer oldalra tervezték.

A lézernyomtatóba, havi 100 oldalnál (amennyiben tényleg Ön csak ennyit fog nyomtatni), durván 3,3 db tonert lesz szükséges beszerezni az 5 év alatt (természetesen a kezdő 700 oldalt már levonva).  Tehát 66.250 Ft.-ot ismét el kell költenie kellékanyagra míg az Epson tintasugaras nyomtatónál a teljes költség az 5 évre = 0 Ft.-! Ebben az esetben 6.000 oldalt számoltunk, 5 év alatt, ugye hogy nem is olyan kevés nyomtatás a havi csupáncsak 100 oldal?

Ha úgy számoljuk, hogy soha többet nem veszünk patront az Epson nyomtatóba és miután kinyomtattuk a gyári 11.000 oldalt és a készüléket egyszerűen leselejtezzük, még akkor is, maximum 4,1 Ft.-ba kerül egy kinyomtatott oldal. Lézernyomtatónál is kiszámolható, ott 11,9Ft.-ba fog kerülni egy oldal. Tényleg ki szeretnénk nyomtatni mondjuk egy 100 oldalas dokumentumot 1.193 Ft.-ért? Nem lenne jobb 410Ft.-ért?

Spóroltunk 5 év alatt 46.250 Ft.-ot, még abban az esetben is, ha csak havi 100 oldalt nyomtatunk. Ugyanez havi 250 oldalnál, már 92.500 Ft.- lesz, havi 500 oldalnál pedig már 185.000 Ft.  Nem utolsó sorban a drága időnket sem kell azzal pazarolni, hogy cserélgessük a festék kazettákat!

Na, lett egy csomó megspórolt pénzünk az 5 év alatt. Mire tudjuk elkölteni, amennyiben még szeretnénk használni a nyomtatót továbbra is. Utántöltő készletre? Nem! Elfogyhatott a kezdőkészlet a nyomtatóból havi 100 oldalnál? Nem, mivel még van 5.000 oldal „ingyen” nyomtatási lehetőségünk, hiszen még ennyi megmaradt a kinyomtatott 6.000 oldal után is! Mégis elhasználtuk a gyári kapacitást? Mégis többet nyomtatunk mint havi 100 oldal? Drága lesz után tölteni? Nem! 6.000 oldalra elegendő tintamennyiséget  4-5.000 Ft.-ért vásárolhat meg. Tehát minden további kinyomtatott A4-es lapot 1 Ft.- alatt, fillérekért nyomtathat ki. Gondoljunk vissza, ugyanez a lézernyomtatónál több mint 12 Ft.- lenne!

epson1

Nem véletlen, hogy az új generációs, külső tintatartályos Epson nyomtatókat ezzel a szlogennel reklámozzák:„Nincs szükség többé tintapatronokra”. Hiszen tényleg nincs! Egy átlagos otthoni felhasználás mellet, 3-5 évre elegendő tintamennyiséget tartalmaznak ezek a készülékek. Kiknek ajánljuk? Mindenkinek aki nyomtat, havi minimum 40-50 oldalt. Aki pedig nem nyomtat ennyit sem, elképzelhető, hogy nincs is szüksége a nyomtatóra.

87-3-052414-akpIgen, a készülék tényleg olcsó, de már nem sokkal olcsóbb mint egy külső tintatartályos Epson nyomtató. Igen, lehetséges utánagyártott tonerekkel is üzemeltetni a készüléket, mellyel akár a 1-5 Ft.- környékére kalkulálható egy kinyomtatott dokumentum ára. Viszont! Nem gyári megoldás, tehát:

  • a készülék azonnal elveszíti még azt az általában 1 éves garancia érvényességét is
  • sosem lesz olyan szép a nyomtatási minőség, mintha gyári kellékeket használnánk
  • amikor sajátmagunknak vásárolunk egy áruházban TV-t vagy a hentesnél húst, nyilván nem szeretnénk „utángyártottat” vagy  jelentősen gyengébb minőségű terméket venni, mint ami az igényünk. Ugyanez érvényes egy nyomtatónál is, bármilyen furcsán hangzik, egy nyomtatónak is vannak igényei!Mint ahogyan a felhasználók 90%-ka is igényli a minőségi, szép nyomtatást, ahol például

tisztán olvasható a betű, nem csíkozódik be a papír. Ehhez a gyártó által kínált, gyártói megoldásokat kell használnunk!

87-4-052414-akpEgyszerű lenne egy lézernyomtató? Mennyivel egyszerűbb mint egy külső tartályos tintasugaras nyomtató? Tovább megyek..ahogy már előzőleg le vezettem: egy lézernyomtatóban 5 év alatt több mint 3 alkalommal kell tonert cserélnünk (havi 100 oldalnál), míg egy Epson külső tartályos nyomtatónál csak 1 alkalommal szükséges feltölteni a készleteket és utána már mindig nyomtathatunk. Nagy eséllyel volt már Önnek is lézernyomtatója. Biztosan ismeri azt az érzést, amikor kifogyott a toner és nagyon gyorsan szerezni kell hozzá utánpótlást. Ilyenkor ismét plusz időt vesztegetünk el azzal, hogy utána járjunk: mi való a nyomtatóba, hol tudom megvenni a legolcsóbban, hány oldalt tudok kinyomtatni vele, stb.

epson_penzvissza_prolong

87-5-052414-akpTovábbi érvek a külső tintatartályos Epson nyomtató mellett:

  • Nincs bemelegedési idő és a bemelegedés után nincs hűtő ventilátor zaj
  • Nincs károsanyag-kibocsátás, nincs kellemetlen szag, míg a lézernyomtatók kismértékben ózont bocsátanak ki, mely szúrós szagot is eredményez
  • Nincs kopó alkatrész, míg a lézernyomtatónál a fényhengert, dobegységet bizonyos időközönként mindenképp szükséges cserélni
  • Nincs nagy áramfogyasztás, míg egy lézernyomtató a többszörösét is képes fogyasztani egy környezetkímélő külső tintatartályos Epson nyomtatóhoz képest
  • Nincs plusz felesleges környezetszennyezés. A lézernyomtatónál az elhasznált tonerek higanyt is tartalmaznak, mely kismértékben mérgező, míg a külső tintatartályos nyomtatóknál csak egy pár grammos műanyag palack marad

 

Bízom benne, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődését a külső tintatartályos Epson nyomtatók iránt. Amennyiben konkrét ajánlat érdekelné, kérem vegye fel velem a kapcsolatot és nagyon szívesen ajánlok egy Önnek megfelelő készüléket.

Üdvözlettel:

Gazdaságos Nyomtató csapat

Töltse ki nyomtatási szokás felmérésünket MOST!

 

 

Vélemény, hozzászólás?