Karácsonyi dekoráció – otthon nyomtatva

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Nincs szükség tűleveleket potyogtató (mű)fenyőre, örökké összegubancolódó égőfüzérekre vagy a tavaly óta porosodó szakadt boára ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk a lakásba. Ha van otthon egy nyomtató és esetleg egy képszerkesztő program, akkor némi fantáziával az egész lakást kidekorálhatjuk.

Ráadásul nem kell ezreket kiadni a díszítésre, még egy zsemle árát sem szükséges rákölteni, hogy minden ünnepi hangulatba boruljon. Ehhez adunk most néhány ötletet:

  1. Adventi naptár házilagkarácsonyi nyomtatható dekoráció

Az interneten rengeteg ingyenes letölthető minta található, de saját magunknak is összeállíthatjuk a naptárat. A kinyomtatott és kartonpapírra ragasztott lap mögött több módszerrel is elhelyezhetjük a meglepetéseket, például használhatunk kis zacskókat vagy dobozba ragasztott papírhengereket is. Ha most készítünk adventi naptárat, az első két heti csokoládét lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük meg egy nap alatt.

  1. Nyomtassunk adventi koszorút is!

A kinyomtatott koszorút ízlés szerint kiszínezve összehajtogathatjuk, és már kész is. Meggyújtani nem ajánlott.

  1. A karácsonyi ajándékokhoz nyomtassunk egyedi csomagolópapírt!

A csomagolás is fontos része lesz az ajándéknak, ha a megajándékozott személyére szabjuk.

  1. Karácsonyfadíszek

Ha van otthon nyomtató, ezentúl már csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mi kerülhet a fára. Ezen az oldalon például hagyományos díszekre emlékeztető mintákat nyomtathat ki:

  1. Kilincsakasztók és ajtódíszek

Készíthetjük egész egyedire is, ihletadónak pedig szintén találunk mintát az interneten

  1. Képeslapokkarácsonyi képeslap nyomtatható

Küldjön szeretteinek egyedi képeslapot, értékelni fogják!

 

  1. Füzérek

Néhány nagy, kövér, színes betűt kinyomtatva, kivágva és összefűzve dekoratív karácsonyi üzenetekkel hálózhatjuk be a nappalit vagy a lépcsőházat. Ötletet meríthetünk hozzá innen.

Vélemény, hozzászólás?