Milyen lézer nyomtatót vegyek

Milyen lézer nyomtatót vegyek?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Milyen lézer nyomtatót vegyek? Talán Ön is feltette már magának ezt a kérdést, a válasz pedig attól függ, hogy milyen célra szeretné használni az eszközt.

Azzal bizonyára tisztában van, hogy milyenek a nyomtatási szokásai, mire szeretné használni az eszközt. A nyomtatók jellemzéséhez használt rövidítések sűrűjében kiigazodni viszont nem túl könnyű feladat.

Milyen lézer nyomtatót vegyek? Színeset vagy fekete-fehéret?

Milyen lézer nyomtatót vegyek

Döntse el igényei és pénztárcája alapján!

Az alsóbb árkategóriában a lézernyomtatók rendszerint nem képesek színesben nyomtatni, ha fontosnak szempont az ár, gazdaságosabb választás lesz egy színes tintasugaras nyomtató.

Ha viszont egy kicsit mélyebben a zsebébe nyúl, sokféle színes lézer nyomtató közül választhat. Ezek fotónyomtatásra a technológia sajátosságai miatt nem a legjobbak, viszont fokozott irodai használatra, normál fénymásolópapírra vagy lézerpapírra való nyomtatáshoz jó választás lehetnek.

Milyen lézer nyomtatót vegyek otthonra, vagy irodába?

Alapvetően kétféle típusú lézernyomtatót különböztetünk meg: az egyszerű dokumentumnyomtatót és a multifunkciós (MFC) nyomtatót, utóbbi beépített szkennert, fénymásolót és esetleg faxgépet is tartalmaz.

Irodai használatra legtöbb esetben egy multifunkciós készüléket javaslunk, hiszen amíg a papírmentes iroda csak egy távoli cél, és nem a napi valóság része, a legtöbb helyen gyakran van szükség fénymásolásra és szkennelésre is.

Milyen lézer nyomtatót vegyek

Otthonra nem feltétlenül érdemes beruházni egy lézernyomtatóra – a kezdeti költségeket nézve egy lézernyomtató (főleg a színes) jóval többe kerül, és a legtöbb családban nem nyomtatnak annyit, hogy a lézernyomtató vissza tudja hozni az árát. Ha fényképeket is szeretne nyomtatni, akkor pedig biztosan egy tintasugaras fotónyomtató lesz a megfelelő választás.

Ha további tanácsadásra van szüksége a nyomtatóválasztással kapcsolatban töltse ki nyomtatási szokásait felmnérő ívünket:

 

Vélemény, hozzászólás?