nyomtató teszt

Nyomtató teszt 4. – EPSON WF 5690DWF vs. HP LJP 500 Color M570dw

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Nyomtató teszt eredményeink eddig is azt mutatták: az Epson WF 5690 egy igazán gazdaságos nyomtató. A mostani összehasonlít eredménye elég látványos lett:  még az eddigieknél is több pénzt takaríthat meg ha Epsont használ a versenytárs nyomtató modell helyett. Kíváncsi rá, mennyit? A nyomtató teszt végére kiderül! A mai ellenfél: a HP LJP 500 Color M570dw.

nyomtató teszt

Mi a közös az Epson és a HP nyomtatóban?

Ebben az esetben is hasonló kategóriűjú nyomtatókat 2eresztettünk össze”. Mind a két vizsgált nyomtató ún. színes MFC, azaz multifunkcionális nyomtató, a nyomtatáson kívül fénymásolni és szkennelni is tudnak, színesben és fekete-fehérben egyaránt.

Mindkét nyomtató alapvetően nagy igénybevételre, üzleti felhasználásra készült, tehát felhasználás szempontjából két, egymáshoz hasonló gépet választottunk.

Milyen feltételek mellett hasonlítjuk össze őket?

Nyomtatót használni nagyon sokféleképpen lehet – mi egy átlagosnak tekinthető vállalkozás adatait használtuk a nyomtató teszt során.

Egy átlagos magyar cég körülbelül:

  • Havonta 1000 oldalt nyomtat
  • Ennek a 30%-át színesben nyomtatja (=300 lap)
  • 3 évig használ egy nyomtatót

Ennek megfelelően ezekkel a paraméterekkel számoltunk.

A kérdés pedig: melyik nyomtatót gazdaságosabb használni ebben a 3 éves periódusban? És mennyit lehet ezzel spórolni?

nyomtató teszt epson

A negyedik nyomtató teszt eredménye

Ha a képfelbontást vizsgáljuk, ebben egyértelműen az Epson nyomtató viszi a pálmát: 4800 x 1200 dpi felbontásban tud nyomtatni, míg a HP gép mindössze 600 x 600 dpi felbontásban. Ez már komoly minőségi különbséget jelenthet.

A HP nyomtatója még egy átlagos lézernyomtatóhoz képest is nagy sebességgel, sokat tud nyomtatni, de sajnos mindezt nem túl gazdaságosan teszi.

Az Epson WorkForce Pro WF‑5690 DWF modell jellemzői alapján, €0.02 oldalankénti nyomtatási költséggel számolva 434,29 eurót spórolhat meg három év alatt – ez egy meglehetősen nagy megspórolt összeg. Azért reméljük, hogy van ötlete, mire tudná elkölteni, ha nem a nyomtató üzemeltetésére.

Miből adódik ez az alacsony nyomtatási költség?

Az Epson nyomtató fogyasztása mindössze 22 W, míg a HP nyomtatóé 605 W. Ráadásul kevesebb szemét is termelődik, így nem csak gazdaságos, hanem környezetbarát megoldás is a tintasugaras nyomtató használata.!

Persze ha a számok nem elég látványosak, grafikonon is meg tudjuk mutatni a nyomtató teszt eredményét:

nyomtató teszt

A piros vonal jelöli a 3 éves használati idő lejártát. Jól látható az ábrán, hogy már a kezdetekben is gazdaságosabb választás az Epson WF – 5690 DWF nyomtató.

Spórolna? Ide kattintva jobban megismerheti a gazdaságos Epson WF 5690DWF nyomtatót!

Vélemény, hozzászólás?