Ha nem hiszi, járjon utána!

Biró ZoltánGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Nyomtatóválasztás

A túl sok és túl erőszakos reklámok okozta probléma az, hogy sokan nem hisznek már abban sem, ami egyébként igaz a hirdetésekből, pedig a piacon sok nagy múltú és korrekt gyártó van. A gyártók a termékeiknek csak a leghangsúlyosabb jellemzőjét tudják bemutatni egy reklámidő alatt. Így viszont a vásárlóra hárul (saját érdekében), hogy részletesen mindennek utánanézzen, hogy minden tekintetben azokkal a paraméterekkel rendelkezik-e a termék, amiket elvár tőle. Nyilván egy nyomtató esetében az összes részletnek utánajárni és mindent megérteni elég nehéz, ezért csokorba szedtük, hogy mire érdemes figyelni.

A FELHASZNÁLT ENERGIA:

Napjainkban kellő hangsúlyt kap az energiatakarékosság. A minél kevesebb energiával üzemelő készülékek reklámsorában a konyhai nagygépek azok, amelyeken látványosan fel van tüntetve az energiahatékonyság-besorolás.

A nyomtatóknál is hasonlóan komoly megtakarítás érhető el, ha a megfelelő technológiát választjuk. Átlagosnak mondható kis irodai lézernyomtató 400-500 W teljesítményt is felvehet nyomtatás közben, míg egy korszerű, energiatakarékos nyomtató beéri 20-40 W-al is.

Szeretné összehasonlíttatni a jelenlegi nyomtatóját egy korszerűvel? Kérem, klikkeljen a szövegre!

A MINŐSÉG:

A felhasznált anyagok tekintetében fontos szempont a színvonal. A pigmenttinta a legjobb választás, főleg, ha Micro Piezo-fejjel rendelkezik a nyomtatónk, mivel abban szinte kizárt a fej beszáradása és a nyomtatás minősége is megközelítőleg nyomdai.

A pigmenttinta tulajdonságait tekintve a hagyományos festékanyagokkal szemben: sokkal tartósabb, jobban ellenáll az UV-sugárzásnak, nedvesség hatására nem oldódik, és nem áztatja el a papírt, így az nyomtatáskor nem hullámosodik.

Figyeljen rá, hogy egyes színes nyomtatótípusok gyakran vízbázisú tintával nyomtatnak, vagy csak a fekete színt nyomtatják pigmenttintával. Általában ezek olcsóbb készülékek is.

Szeretne egy kompromisszummentes készüléket? Kérem, klikkeljen a szövegre!

ÁR/ÉRTÉK-ARÁNY:

A „jó” ár nem biztos, hogy kifizetődő hosszú távon.

A nyomtató fenntartásához a fent említett energiafelhasználást és a kellékanyagok árát is muszáj számításba venni. Gyakorta előfordul, hogy hosszú távon sokkal jobban megéri egy magasabb kategóriájú, korszerűbb, energiatakarékos, és sok egyéb hasznos és kényelmi funkcióval rendelkező, új nyomtató üzemeltetése.

Díjmentes igényfelmérést ide kattintva kérhet!