Teljes flottacsere – egy lépés a környezettudatosság felé

Biró ZoltánGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Nyomtatóválasztás, Spórolás, utángyártott kellékanyag

Miért éri meg egyszerre lecserélni egy több mint 40 nyomtatóból álló flottát? Hogy térülhet meg akár egy éven belül a beruházás? És miért számít ez környezettudatos cselekedetnek? Minden kérdésre választ ad a Witzing Tüzépker Kft. öt évvel ezelőtti példája, és a náluk alkalmazott megoldások. 

Biró Zoltán

Adott volt az építőanyag-kereskedéssel foglalkozó, hét teleppel rendelkező cég, amelynél a nyomtatóállomány eltérő elemekből állt össze. Öt gyártó 21 különböző, zömében lézersugaras készülékével dolgoztak, amikhez a költségek alacsonyan tartásához változó minőségű, utántöltött kellékanyagokat használtak. Emiatt sokkal gyakoribbak voltak a meghibásodások, és gondot okozott kellékanyag-ellátás is, nem is beszélve a garanciavesztésről. Ez folyamatos problémákat okozott az ügymenetben, lassította az irodai munkát, gyakran állt a kiszolgálás, így értékes időt veszített a vállalat, és az ügyfelek elégedetlenek voltak. Mindez abból következett, hogy nem volt homogén a rendszerük. 

Az egységes géppark előnyei

Ezt megelégelve a cég az egész gépparkot lecserélte az Epson piezokristályos nyomtatóira. Az egységességnek számtalan előnye van, így a változtatás azonnal eredményre vezetett: hatékonyabbá tette és összehangolta a munkavégzést.

A beruházás során előbb felmértük az igényeket, majd testreszabott módon választottuk ki a készülékeket. Szempont volt a hatékony munkavégzés támogatása, a stabilitás megteremtése, a gazdaságosság és az alacsony ökológiai lábnyom elérése. Ezek alapján az egyedi gyártói projektárat és konstrukciót biztosító Epson nyomtatóira esett a választás. 

Miért? Mert…

  • könnyen kezelhető,
  • távoli eléréssel is üzemeltethető,
  • azonnal cserélhetők a gépek,
  • öt év garanciát biztosít a gyártó,
  • eredeti kellékanyagokkal is gazdaságos a nyomtatás.

Környezetkímélő, piezokristályos technológia- a megtérülés záloga 

Az alacsony ökológiai lábnyomot az üzleti piezokristályos nyomtatók biztosítják: a csere óta eltelt öt évben a 40 nyomtatón 3 millió nyomat készült, ami 700 ezer forinttal alacsonyabb áramköltséget, illetve 7,5 tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátást eredményezett. A nyomtatási technológiának köszönhetően még a cég által használt, minőségibb utángyártott kellékanyagokhoz képest is sikerült 4 millió forinttal csökkenteni a nyomatatási költségeket. Így közel 5 milliót takarítottak meg öt év alatt. 

Ennél is fontosabb azonban a flotta megbízható működése: az új Epson nyomtatók az elmúlt 5 évben nem okoztak 15 percnél hosszabb kiesést, olyan mérhető fennakadást, ami gátolta volna a vevők gördülékeny kiszolgálását. Az ügyfél elégedettségét jelzi, hogy folyamatban van az újabb flottacsere, egy még modernebb, gyorsabb, korszerűbb nyomtatócsalád telepítése.

Epson Workforce piezokristályos nyomtató - az új generáció

A Epson Workforce nyomtatóinál kifejezetten az üzleti megoldásokhoz fejlesztették ki az egyedi PrecisionCore nyomtatófej-technológiát. Ennek hatékonysága, egyszerűsége és gazdaságossága a vállalkozások számára is számos előnyt biztosít. Kiugró szám, hogy a gépek 96 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztással működnek a lézernyomtatókhoz képest, ami kiemelkedően fontos a környezettudatosság szempontjából. Ez abból ered, hogy a piezokristályos nyomtatófej hidegen sajtolja ki a tintát a papírra, nincs szükség a nyomtatófej folyamatos fűtésére, így 3-400 W helyett körülbelül 25W a teljesítmény felvétele működés közben. A hő nélküli technológia további előnye, hogy nem szárad be a festék és nincs felfűtési idő sem, amivel tovább csökken az üzemeltetési költség. Emellett az Epson modelljei akár 94 százalékkal kevesebb hulladékot termelnek, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók.

Amennyiben Ön is szeretné cégének nyomtatási költségeit akár felére csökkenteni és kihasználni az alacsony karbantartási igényű, megbízható egységes nyomtatóflotta előnyeit, töltse ki kérdőívünket és kollégáink segítenek a leggazdaságosabb megoldás megtalálásában.