Forradalmasítja a nyomtatást az EPSON PrecisionCore piezokristályos technológiája

Biró ZoltánGazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Nyomtatóválasztás, Spórolás, Tévhitek

A precíz nyomtatás legújabb generációja PrecisionCore nyomtatófej-technológia, amely az Epson valaha volt egyik legnagyobb fejlesztése. A hő helyett elektromos impulzust alkalmazó megoldás nem csupán az eddig ismertnél pontosabb és gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé, de valóban látványosan csökkenti a fenntartási és üzemeltetési költségeket is. 

A PrecisionCore piezo technológiája a lézernyomtatókkal szemben nem használ hőt, ehelyett a rendszer elektromos impulzust küld a piezo modulnak, amely meghajlik, ezzel alakítja ki a cseppméretet, majd átpréseli a tintát a nyomtatófejen. A megoldást alkalmazzák gépjárművek (injektorok) és okostelefonok részegységeinél, a nyomtatásban azonban az Epson honosította meg, kifejlesztve a speciális tintacsatornákat, ezzel pedig a pontos és gyors tinta fecskendezést. Azonban ez tinta sem ugyanaz, mint a hagyományos tinták, a pigment alapú tinták nedvességállóak, és sok más előnnyel is bírnak. 

Felhasználói szempontból az eredmény a fontos: nő a termelékenység, csökkennek a fenntartási és üzemeltetési költségek, valamint a környezeti terhelés, és javul a rendszer megbízhatósága, csökken a karbantartási igény. 

A világszinten meghatározó piaci szereplő Epson PrecisionCore technológiája: 

  • a világ leggyorsabb piezo nyomtatófejes technológiája, 
  • a rendszer milliszekundumok alatt észleli, hogy a fecskendezés rendben történik-e, 
  • a megoldás skálázható az ipari nyomtatókra és az asztali eszközökre is. 

A technológia átlagon felüli teljesítményt, olcsóbb, megbízhatóbb, magasabb minőségű nyomtatást tesz lehetővé. A PrecisionCore háromszoros fúvóka sűrűséggel rendelkezik a hagyományos piezo nyomtatófejekhez képest, így a pontosabban elhelyezett festékcseppek élesebb szöveget és finomabb vonalakat eredményeznek, színesebb és tartósabb tintaösszetételt biztosítanak a nyomathordozók szélesebb választékán. A pigment alapú tinta erős, nedvességálló színeket és kiemelkedő képminőséget garantál: mivel a papír felületébe szívódik, tartós és élénk összhatást hoz létre. Az alacsony nyomtatási hőmérséklet pedig nem károsítja a hordozófelületet, mint a lézernyomtatók esetében.  

A nyomtatási sebesség is nő, ezt a nagy felbontású nyomtatóáramkörök valósítják meg: így jöhetett létre egy szupergyors nyomtatási technológia, a Workforce Enterprise nyomtatói akár 100 lap/perc sebességgel is képesek nyomtatni. A kiemelkedő minőség a stabil működésre is igaz. A PrecisionCore nyomtatófej a piezo kristályok felett elhelyezkedő érzékelőrendszer révén folyamatos öndiagnosztikát is végez: amennyiben bármelyik hajszálcsövecske akár csak részlegesen is üzemképtelen lesz, milliszekundumok alatt reagál és a szomszédos hajszálcsövecskék bevonásával azonnal korrigálja a hibát, majd nyomtatás után az adott területen precíz kiegyenlítést végez, így beavatkozás nélkül is újra tökéletes lesz a működés 

Tekintse meg Workforce nyomtatóinkat

Szinte karbantartás mentesek ezek a nyomtatók, mivel nem képződik festékpor-szennyeződés, így lézernyomtatók leggyakoribb problémája egyáltalán nem érinti. Mivel nem képződik hő és egyuttal rövid a papír útja nincsenek kopó alkatrészek, így a karbantartás igénye elhanyagolható és ezzel járó esetleges költsége is töredékére csökken a lézernyomtatókhoz képest.     

Szeretné Ön is akár felére csökkenteni a nyomtatási költségeit minőségi kompromisszumok nélkül? Töltse ki rövid kérdőívünket és kollégánk segít megtalálni Önnek a nyomtatási szokásainak legmegfelelőbb nyomtatót.