nyomtató teszt

Nyomtató teszt 3. EPSON WF 5690DWF vs. DELL C2665dnf

Attila FeketeGazdaságos nyomtató 1 Comment

Nyomtató teszt sorozatunk harmadik részében továbbra is az EPSON WF 5690 DWF nyomtatót vetjük be párbajozni. Nem féltjük, remek nyomtató, valószínűleg kategóriájában a legtöbb nyomtatót gond nélkül túlszárnyalja gazdaságosság tekintetében. Vajon mi a helyzet a DELL C2665dnf nyomtatóval? Hamarosan kiderül, kezdődjék a nagy nyomtató teszt sorozatunk harmadik része!

Mi a közös az Epson és a Dell nyomtatóban?

Mind a két vizsgált nyomtató ún. MFC, azaz multifunkcionális nyomtató, a nyomtatáson kívül fénymásolni és szkennelni is tudnak. Mind a kettő színes nyomtatásra képes.

Mindkét nyomtató alapvetően nagy igénybevételre, üzleti felhasználásra készült, tehát felhasználás szempontjából két, egymáshoz hasonló gépet választottunk.

Képesek kapcsolatot létesíteni Wifi, USB 2.0, Ethernet és USB Host segítségével is.

nyomtató teszt epson

Milyen feltételek mellett hasonlítjuk össze őket?

Mindenki számára tökéletes nyomtató nem létezik, ezért a nyomtató teszt eredménye csak adott feltételek mellett érvényes. Ami megéri egy vállalkozásnak, lehet, hogy nem gazdaságos otthonra, és egy könyvelőiroda is másféle nyomtatót igényel, mint egy fényképész.Az össze többi nyomtató teszt során is, és most is, az összehasonlítás az alábbi, az üzleti szférában átlagosnak tekinthető paraméterek mellet érvényes:

  • Havonta 1000 oldalt nyomtat
  • Ennek a 30%-át színesben nyomtatja (=300 lap)
  • 3 évig használ egy nyomtatót

A kérdés pedig: melyik nyomtatót gazdaságosabb használni ebben a 3 éves periódusban? És mennyit lehet ezzel spórolni?

nyomtató teszt dell

A harmadik nyomtató teszt eredménye

Ha a képfelbontást vizsgáljuk, ebben egyértelműen az Epson nyomtató viszi a pálmát: 4800 x 1200 dpi felbontásban tud nyomtatni, míg a Dell gép mindössze 600 x 600 dpi felbontásban. Ez már komoly minőségi különbséget jelenthet.

A Dell esetében láthatóan inkább a mennyiségre helyezték a hangsúlyt, az Epson nyomtató 20 képet nyomtat percenként, míg a Dell 27-et.

Az Epson WorkForce Pro WF‑5690 DWF modell jellemzői alapján, €0.01 oldalankénti nyomtatási költséggel számolva 153,39 eurót spórolhat meg három év alatt – ez már semmiképpen sem egy elhanyagolható összeg.

Miből adódik ez az alacsony nyomtatási költség?

Az Epson nyomtató fogyasztása mindössze 22 W, míg a Dell nyomtatóé 750 W.

A műszaki adatok alapján azt mondhatjuk, hogy átlagos üzleti igénybevételre az Epson nyomtatót ajánljuk. Ha valakinek rendkívül nagy teljesítményre, egyszerre több tucat oldal kinyomtatására van szüksége, és nem annyira fontos a működési költség, választhatja a Dell nyomtatóját is – döntsön igényei szerint!

Persze ha a számok nem elég látványosak, grafikonon is meg tudjuk mutatni a nyomtató teszt eredményét:

nyomtató teszt

A piros vonal jelöli a 3 éves használati idő lejártát. Jól látható az ábrán, hogy már 20 ezer oldal kinyomtatása után (ami egy átlagos cégben 1 – 1,5 év alatt összejön) gazdaságosabb választás az Epson WF – 5690 DWF nyomtató.

Kattintson ide, hogy többet megtudjon róla!

Vélemény, hozzászólás?