Egy mérnök (tervezőiroda) rengeteget nyomtat!

 

Egy egyedül, otthonról dolgozó mérnök is sokat nyomtat, hát még egy nagyobb tervezőiroda. Tervek, tervvázlatok, szerződések, iratok, dokumentációk kinyomtatása mind-mind viszi a pénzt az irodából!

Mit szólna hozzá, ha felmérnénk irodája nyomtatási szokásait és segítenénk abban, hogy akár a felére csökkentse ennek a mértékét úgy, hogy Önnek ne kelljen nyomtatási szokásain változtatni?

 

A mérnököknek ezek a legfontosabbak:

 

 • Színesben, nagyban - olcsón

  Egy tervet színesben A3 vagy A3+ méretben érdemes kinyomtatni. Ekkora méretű lapot gazdaságosan kevés nyomtató tud kezelni, de mi akár olyan megoldást is tudunk Önnek, ahol a fenti méretekben kétoldalasan is tud nyomtatni! A látványterveket, vázlatokat kiváló minőségben, igényesen és olcsóbban is ki tudja nyomtatni. Színes nyomtatás esetén például egy lézernyomtatóhoz képest, akár 70%-al olcsóbb lapköltséggel számolhat oldalanként.

 • A3, A3+ fénymásolás, szkennelés

  Fontos lehet, hogy egy A3-as oldalt fénymásolni vagy szkennelni lehessen gazdaságosan és gyorsan. Ez elősegíti egy kézzel készített – elektronikus formában nem meglévő – terv digitalizálását és archiválását.

 • Környezet

  Manapság fontos a környezetünk, egészségünk megóvása, ezért tudatosan törekednünk kell arra, hogy ne okozzanak a nyomtatókban lévő alkatrészek minimális egészség. és környezeti károsodást sem. Egy modern tervezőiroda küldetését kiegészíti az a tény, hogy odafigyel arra, hogy minimalizálja az ökológiai lábnyomát. Például, a lézernyomtatók által elhasznált tonerek megsemmisítése is külön eljárást igényel, mert azok a mai napig mérgező, környezetre ártalmas anyagokat tartalmaznak (például higanyt). Mindemellett fontos, hogy azt az alternatívát keressük meg, amely a környezetet a lehető legkevesebb energiafelvétellel terheli.

 • Integráció

  Fontos, hogy a nyomtató együtt tudjon dolgozni az Ön által használt szoftverekkel. Ha többen dolgoznak nyomtatóval az irodában, akkor fontos, hogy akár a helyi hálózat, akár kábelek, akár Direct Wi-fi segítségével egyszerűen tudjon nyomtatni az összes munkatárs!

 • Stabilitás

  A jó nyomtató üzembiztos! Fontos, hogy a nyomtató ne gyűrje a papírt, illetve gyakori hiba, hogy az alsó tálcás nyomtatók esetén a papír elakad.

 • Jogtiszta kellékanyag

  A garanciát a gyártók a nyomtatók esetében csak eredeti kellékanyaggal történő használat esetén garantálják. Nem véletlenül. A nem eredeti kellékanyag amellett, hogy rossz minőségű nyomatot eredményez, még károsíthatja is a nyomtatót. Fontos szempont egy nyomtatónál, hogy ne legyenek magasak a gyári kellékanyaggal produkálható nyomatköltségek. A megkérdezett mérnöki irodák a 2-3 Ft.-os lapköltséget már elfogadhatónak tartották!

 • Mennyiségi szkennelés gyorsan

  Nyomtatóink leveszik a terhet az Ön válláról: soha többé nem kell egy sokoldalas szerződést oldalanként beszkennelni, faxolni. Az ADF-es nyomtatókba csak behelyezi a szkennelendő lapokat egyszerre egy tálcára, a többi a nyomtató dolga! Multifunkciós nyomtatót érdemes választani, mely helytakarékos így egy gép helyfoglalásával akár 4 feladatra is alkalmas.

Legnépszerűbb modellek: