Nyomtatóink mellett Ön különböző ikonokat láthat! Ezen az oldalon az egyszerűbb érthetőség kedvéért összeszedtük, milyenek lehetnek és mi mit jelent!

 

Multifunkciós nyomtató 

Ha Ön a nyomtatóknál az alábbi ikonokat látja, akkor biztosan tudhatja, hogy a nyomtató multifunkciós! Létezik 3 vagy 4 az egyben megoldás multifunkciós nyomtató esetén, a 3 az egyben készülék nyomtatni, másolni és szkennelni tud; a 4 az egyben esetén a készülék faxolni is képes.

Szkenner 

– sima lap szkenner, csak 1 dokumentumot lehet a lapszkennerbe betenni csak is manuálisan lehet a lapokat cserélni, forgatni 

ADF-es automatikusan behúzza a lapokat de nem tud kétoldalasan szkennelni 

DADF-es automatikusan behúzza a lapokat, majd kiadja majd újra behúzza így tud kétoldalasan szkennelni 

– Dual Scan ADF-es behúzza a papírt és egy időben beszkenneli mind a két oldalát a dokumentumnak.

Duplex nyomtatás

A nyomtató képes a kétoldalas nyomtatásra úgy, hogy a lapokat automatikusan forgatja! Így Önnek időt takarít meg, ráadásul, ha ezt a funkciót rendszeresen kihasználja, akkor papír költségét akár a felére csökkenti vele! A második ikon azt jelöli, hogy a nyomtató képes A3-as méretben is kétoldalasan automatikusan nyomtatni.

Nyomtatási sebesség 

Az ISO nyomtatás azt jelenti, hogy egy nemzetközileg meghatározott tartalmú, A4-es méretű nyomatból percenként ennyi oldalt lehet a nyomatóval elérni. (ISO print elvárás: Times New Roman betű, 12-es méret, 1,5-es sorközzel, teleírva, sorkizártan.) Ha ezeket az ikonokat látja, akkor pontosan tudja majd, hogy leendő nyomtatója mire képes. Az ikonon a szám azt jelenti, hogy 1 perc alatt hány oldalt tud kinyomtatni a nyomtató.

LCD kijelző, érintőképernyő

A mai modern világban szinte már akkor trendi egy számítástechnikai eszköz, ha érintőképernyős irányítópulton lehet beállítani. Az LCD kijelzőnél fontos, hogy amellett, hogy jól látható éppen mit csinál a nyomtató, gazdaságos az áramfogyasztása. Ez a két ikon azt jelenti, hogy a nyomtató ezek közül mivel rendelkezik és mekkora méretben.

PC Free

A nyomtató rendelkezik USB-s foglalattal, amely lehetővé teszi, hogy USB-s adathordozóról nyomtassunk, illetve erre az adathordozóra szkenneljünk. 

SD Kártya foglalat

Ennek a segítségével a SD kártyánkról nyomtathatunk közvetlenül képeket, dokumentumokat, melyeket a színes LCD kijelző segítségével választhatunk ki.

EPSON Connect 

Ez egy Innovatív alkalmazás, aminek segítségével a nyomtató az interneten keresztül bármikor elérhető. Egy rövid regisztrációs beállítás után bárhonnan a világból tudunk nyomtatási feladatot küldeni, vagy a nyomtató szkennelt anyagait közvetlenül a felhőbe tudjuk menteni.

Szegély nélküli nyomtatás

A nyomtató képes a teljes papírfelületre nyomtatni úgy, hogy egy minimális oldalszegély sincsen, képek, plakát nyomtatásánál kifejezetten előnyös.

Tálcák, tálcakapacitás 

Nyomtatónkkal munkánk során többféle méretű és minőségű papírt használunk.  A több tálcás nyomtatóknál ezeket külön-külön, tálcánként tudjuk kezelni, nincs szükség arra, hogy cserélgessük minden nyomtatás előtt a papírt. Az üzleti nyomtatók többnyire alap kiépítésben is már két tálcával rendelkeznek, sőt általában lehet további papírtálcákat vásárolni igény esetén hozzájuk. 

Ezen az ikonon a szám azt jelenti, hogy a tálcákon összesen mennyi papírt tud Ön adagolni, alatta a tálcák száma pedig azt jelzi, hogy a nyomtató hány tálcás (például ha Ön pontosan ezt az ikont látja, az azt jelenti, hogy ez egy kéttálcás nyomtató, amelynek a tálcáira 580 lapot tud elhelyezni összesen).

Lapméretek

A3-as/ A3+-os papír 

 A3-as papír méret, az A4-es (általános irodai) papír méretének duplája, ami pontosan 297 mm × 420 mm. A3+-os az epson „egyedi papír méretének” is szokták nevezni nagyobb, mint az A3-as, pontosan 329 mm × 483 mm.

Kapcsolódási típusai: 

 USB 

 A nyomtató USB kábel segítségével közvetlenül egy számítógéphez csatlakozik és azon a keresztül futtathatók a nyomtatási feladatok. 

 LAN 

 Hálózati kábel csatlakozóval van ellátva, ezen keresztül csatlakozhat vezetékesen a nyomtató a hálózatunkhoz. Előnye, hogy a nyomtatót közvetlenül a hálózaton keresztül érjük el, nincs szükség arra, hogy az USB-s nyomtatót megosztva egy számítógépen keresztül kezeljük a nyomtatási feladatokat. 

 WIFI 

 A nyomtató képes vezetéknélküli hálózati kapcsolaton keresztül kapcsolódni az Ön routeréhez így a nyomtatót több készülék is el tudja érni, és mindegyik készülék tud rá nyomtatási feladatot küldeni. 

 WIFI Direct:  

 A nyomtató önmaga tud vezeték nélküli hálózatot létrehozni (más külön router segítsége nélkül), amire bármilyen készülék rá tud csatlakozni minden féle driver és egyéb telepítő program telepítése nélkül.

FAX 

Beépített fax modemmel rendelkezik a készülék, így a telefonvonalak segítségével fax küldésére és fogadására alkalmas.

NFC

(Near field communication) egy rövid hatótávú kommunikációs lehetőség például okos telefonok és a nyomtató között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikáció. Ezzel egy gyors nyomtatási feladat átvitelt lehet alkalmazni.