Fotónyomtatás házilag

Gazdaságos NyomtatóFotónyomtatás, Gazdaságos nyomtató, Nyomtatóválasztás Leave a Comment

Csapatunk éppen a PhotoExpo-n állít ki, ahol bemutatjuk milyen eszközt ajánlunk fotonyomtatáshoz otthonra. Ennek kapcsán arra gondoltunk, hogy összeszedjük a legfontosabb dolgokat, amikre fotónyomtatás során érdemes figyelnie!

Kinek érdekes ma a fotónyomtatás?

Ezt a kérdést néha megkapjuk, ma is előkerült párszor, hogy a Picasa, Facebook, GoogleDrive, OneDrive világában miért lenne bárkinek is érdekes, hogy kinyomtassa fényképeit?

1. Egy kinyomtatott fotó különleges!

Egyrészt sokkal szebb és látványosabb a legmenőbb digitális keretnél is, ha egy szép családi fotót vagy egy emléket fénykép formájában őrzünk meg és teszünk a lakás díszévé. A fotónyomtatás segít abban, hogy a legszebb, legjobb emlékeinket valóban láthatóvá tegyük!

2. A kinyomtatott fénykép szebb!

Tudta, hogy a színek, árnyalatok amiket lát leginkább attól függenek, hogy milyen eszközön (monitoron, tableten) nézi meg a fényképet. Ráadásul nem csak a kijelző típusára, gyártmányára gondolunk, hanem arra, hogy milyen színbeállításokkal dolgozik. Egy jól kinyomtatott fotó pontosan azt fogja visszaadni, amit a kép mutat!

Megéri fotónyomtatót venni otthonra?

Ha Ön havonta 1-2 képet szeretne ilyen módon is eltenni emlékbe, esetleg Karácsony közeledtével gondol arra, hogy a családtagoknak küldene fotót magáról vagy a nagymamának az unokáról, akkor nem javasoljuk, hogy beruházzon egy fotónyomtatóra!

Természetesen megtérülne az ára, de olyan lassan, hogy emiatt nem biztos, hogy érdemes költenie erre! De ha Ön naponta nyomtatna képet, szeret albumokat készíteni, netán hobbi (vagy profi) fotós, aki szereti, ha a munkái nem csak monitorokon látszanak, hanem szívesen mutatná meg kinyomtatva a képeit, akkor érdemes átgondolnia, hogy vegyen-e fotónyomtatót!

A fotónyomtatás nem költséges és nem időigényes!

Régen, amikor még nem voltak digitális fényképezőgépek, komoly kémiai labor kellett egy fénykép előhíváshoz! Költséges volt a vegyszer, a sötétszoba fenntartása és bizonyos szakképzettséget is igényelt egy ilyen munka végzése akkor is, ha hobbi szinten űzte valaki.

Ma már szinte minden telefonnal, sőt, lassan órával is lehet fényképet készíteni, amit bármikor kinyomtathat és használhat!

Bármilyen nyomtató alkalmas a fotónyomtatás elvégzésére?

Fotót kinyomtatni szinte bármilyen színes nyomtatóval tud, de nem mindegy, hogy az eredmény valóban egy fénykép lesz vagy pedig egy lapra kinyomtatott színes fotó! Ha Ön fotópapírra, szegély nélkül szeretne nyomtatni, akkor fotónyomtatóra van szüksége!

A Gazdaságos Nyomtató kínálatában talál fotónyomtatásra tervezett nyomtatót!

Ezeknek a nyomtatóknak a fő ismérvei:

  • Nem lézernyomtatók, így nem bocsájtanak ki káros anyagot és nincs bennük cserélendő, kopó, romló alkatrész!
  • 9 forintos áron lehet egy 10*15cm-es fényképet tökéletes minőségben kinyomtatni velük, ami kifejezetten jó ár házi nyomtatás esetén!

Tekintse meg a fotózás szerelmeseinek összeállított aloldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?