Fotónyomtató: Befektetés vagy pénzkidobás?

Gazdaságos Nyomtató Fotónyomtatás, Gazdaságos nyomtató Leave a Comment

Ön fényképész? Akkor ezt a cikket azért kell elolvasnia, mert kiderül: vajon jó befektetés-e a fotónyomtató!

Szükség van –e egyáltalán nyomtatott fotókra?

A válasz szerintünk igen! Sokan mondják ugyan, hogy a nyomtatott fényképek kora lejárt, ma már minden digitális. Ez azonban nem igaz. Kiállításokon, lakásdekorációként például nehéz lenne egy kizárólag bájtok formájában létező képet elképzelni. Egyébként is rengeteg ember van (valószínűleg az Ön megrendelői között is), akik szívesebben nézegetnek papíron, albumban képeket, mint digitálisan. Ezért mi azt javasoljuk, mindenképpen készüljön fel ilyen igényekre is.

Miért érdemes speciális fotónyomtatót vásárolni?

Minőség: Valószínűleg ön is minőségi munkát szeret kiadni a kezéből. Egy hagyományos lézernyomtatóval, fénymásolópapírra gyakorlatilag lehetetlenség olyan fényképet kinyomtatni, amit szívesen mutogatna megrendelőinek vagy látna viszont egy falon. Ha fotónyomtatót használ, mindig teljes pompájukban láthatja viszont alkotásait.

Költséghatékonyság: Egy 10 x 15 cm-s fényképet akár 9 Ft-ból kihozhat, míg ha külső cégnek adja ki a nyomtatási munkákat, ez az összeg 20-25 Ft-tól akár a 100 Ft-ig is megnövekedhet. Ön szívesen fizet valamiért a háromszoros összeget, amit magának is meg tud oldani, jóval olcsóbban?

Kényelem: Ha otthon, irodájában vagy stúdiójában rendelkezésére áll egy fényképnyomtató, nem kell többet a nyomdába szaladgálni az elkészült képekért. Sőt, ha sürgős munkája akad, akár az éjszaka közepén is nyomtathat.

Hozzáadott érték: Ön is több pénzt kérhet el a fotózásért, hogyha különféle kézzelfogható ajándékokkal, egyebekkel lepi meg vásárlóit. Például az Epson L1800 nyomtató segítségével akár A3+ méretben is nyomtathat fotót. Esetleg készíthet egy naptárt, vagy egy csodás fotóalbumot adhat grátisz ajándékként a vevőinek. Ezek a plusz ajándékok értékesebbé teszik az Ön munkáját és több pénzt tud keresni.

Hogyan válasszunk?

A nyomtató és a patron minőségére egyaránt érdemes ügyelni, nem érdemes rövid garanciális idejű, ismeretlen márkájú nyomtatókkal vagy kockázatos utántöltött patronokkal kísérletezgetni. Nem árt viszont megnézni, hogy a nyomtató árában mennyi festék van benne, sokszor egy drágábbnak tűnő ajánlat egy fényképenként számolva olcsóbbnak bizonyulhat. Mindig megbízható helyről vásároljunk!

Kérjen tőlünk árajánlatot Epson fotónyomtatóra!

Vélemény, hozzászólás?