epson l365 teszt

Külső tintatartályos vs. hagyományos tintasugaras nyomtató – Epson L365 teszt

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Az Epson L365 teszt során két különböző típusú nyomtatót fogunk gazdaságosság szempontjából összehasonlítani, egy véletlenszerűen kiválasztott, hagyományos tintapatront használó tintasugaras nyomtatót, a HP Deskjet Ink Advantage 4645-öt, és az Epson L365 külső tintatartályos nyomtatót.

Igazságos ez a nyomtató teszt?

Ahogy vesszük. Egyrészt mindkét vizsgált nyomtató otthonra vagy kisebb irodákba szánt, színes, tintasugaras nyomtató – ez alapján adja magát, hogy összehasonlítsuk őket.

Másrészt viszont nem egészen, az, hiszen az Epson L365 2 évre elegendő tintával és nagyon gazdaságos tintakezelési rendszerrel rendelkezik, így ha anyagi szempontból nézzük a nyomtatókat, az Epson gép óriási előnnyel indul a versenyben.

epson l365 teszt

Egy kisebb vállalkozás esetében átlagosnak tekinthető, havi 200 oldalas nyomtatási mennyiséggel számoltunk, ennek 30%-a színes nyomtatás. Az összehasonlítás időtartama 3 év, azaz 36 hónap, a legtöbb ember körülbelül ennyi ideig használ egy nyomtatót. (Ez persze nem azt jelenti, hogy 3 év alatt tönkremegy a nyomtató, de addigra minden bizonnyal lesz helyette még nagyobb tudású vagy még gazdaságosabb modell.)

A kérdés: mennyit lehet spórolni (esetleg veszíteni) 3 év alatt, ha valaki Epson L365 nyomtatót használ HP Deskjet Ink Advantage 4645 helyett?

Mi lett az Epson L365 teszt eredménye?

Először nézzük meg a nyomtató birtoklásának teljes költségét. Ebbe beletartozik a nyomtatók átlagos beszerzési ára és az esetleges új patronok, friss tinta megvásárlásának költségei. Az áramfogyasztást viszont ebben a tesztben nem kalkuláltuk bele az eredménybe.

epson l365 teszt

A következő ábra mutatja az oldalankénti nyomtatási költséget illetve 500 oldal kinyomtatásának költségeit.

epson l365 teszt

És végül még egy hasonlóan látványos grafikon:

epson l365 teszt

Kitalálta, hogy mit ábrázolhat?

Természetesen az egy adag tintával kinyomtatható oldalak számát –ezért gazdaságos dolog külső tintatartályos nyomtatót (ITS nyomtató) használni a hagyományos, tintapatronos megoldások helyett.

Mit jelent ez pénzben kifejezve?

Természetesen mit sem ér a rengeteg megspórolt tinta, ha a megtakarított pénzből még egy kiflit sem tudunk megvenni.

Most nem ez a helyzet: a fenti feltételek mellett 3 év alatt 233 euró 44 cent megtakarítás érhető el az Epson L365 használatával, ami a valutaárfolyam aktuális állásától függetlenül nem elhanyagolható összeg. Ebbe természetesen nem számoltuk bele az új patronok beszerzésére, cseréjére fordított időt, energiát és útiköltséget, továbbá nem vontuk ki belőle a pont rosszkor kiürülő patronok miatti idegeskedésre szedett nyugtatók árát sem.

Ha komolyabb otthoni használatra vagy kisebb irodába keres nyomtatót, nyomtatóvásárlás után a l.hető legkevesebbet szeretne törődni a nyomtatóval, a külső tintatartályos Epson L sorozat modelljeit ajánljuk.

Szeretné megtalálni az ön ideális nyomtatóját? Töltse ki felmérésünket

 

Vélemény, hozzászólás?