Sűrű fillér ajándékba – vállalkozóknak!

Gazdaságos NyomtatóGazdaságos nyomtató, Nyomtatóválasztás, Spórolás 1 Comment

Ismeri a mondást, miszerint a sűrű fillér jobb, mint a ritka forint? – Szeretnénk Önnek most egy csokor fillért átnyújtani az alábbi tanulmányban, amelyből megismeri, hogyan spóroljon vagyonokat a nyomtatáson! Figyelem: minden egyes tanácsunk minimum 10 fillér megtakarítást jelent az Ön cégében, minden egyes kinyomtatott oldalra számolva!

Áramfogyasztás/lap – 1 forint vagy 20 fillér?

1Ezzel nem mondtunk semmi újat, hiszen senki nem úgy képzeli el, hogy apró mókuskák szaladnak egy kerékben és az fejleszti az áramot. Bár nem így van, de azért vannak különbségek nyomtató és nyomtató között! Ha azt mondjuk, hogy a nyomtató áramfogyasztásának akár 80%-a megtakarítható egy helyes döntéssel, akkor elhiszi? Pedig létezik olyan gazdaságos nyomtató, amelyet egy biciklivel egy 10 éves gyerek is el tud látni árammal! Ha a jelenlegi nyomtatója csak 1 forintnyi áramot fogyaszt el minden kinyomtatott lap mellé, akkor mi tudunk Önnek olyat mutatni, amellyel ebből 80 fillért megspórol!

Lap költség – 1 forint vagy 50 fillér?

2A lapköltségen spórolást nem ma találták ki, ezzel tisztában vagyunk, de nem mindegy, hogy egy lapot mennyire használunk ki. A kétoldalas nyomtatás ellenzői szerint azért nem jó így spórolni, mert sok ideig tart a lapok forgatása. Ma már egy duplex nyomtatóval azonban a kétoldalas nyomtatáshoz nem kell emberi erőforrás, elég egyetlen beállítás és a nyomtató automatikusan forgatja a lapokat. Ugye nem mindegy, hogy a nyomtatópapírra 1 forintot vagy 50 fillért költ el?

Festék költsége – mínusz 440 fillér oldalanként!

3Egy A/4-es oldal nyomtatási költsége nagyon változó, de fekete-fehérben akár nettó 5 forint is lehet oldalanként. Ez függ a nyomtató típusától és a festékkazettától! Ha odafigyel, mi tudunk olyan megoldást, ahol akár nettó 60 fillér lehet a fekete oldalak nyomtatási költsége! Ez Önnek minden egyes kinyomtatott oldalon akár 440 fillér megtakarítást jelent!

Ne filléreskedjünk!

Ha jól számoljuk, akkor eddig egyetlen oldal kinyomtatásán 570 fillért, azaz nettó 5,7 forintot spóroltunk meg Önnek! Hány oldalt nyomtat egy hónapban? 1.000-et? 10.000-et? 100.000-et? Ha megszorozza 5,7-el akkor kijön, hogy Ön mennyi pénzt szór ki az ablakon havonta nyomtatásra!

Mielőtt elsápad…

5Természetesen a fentiek függenek az Ön nyomtatási szokásaitól! Itt jön a lényeg,  ha lenne valaki, aki pontosan kiszámolná Önnek ezt az értéket aszerint, hogyan nyomtatnak az Ön cégében, akkor benne lenne? Ha rászán 3 percet erre a kérdőívre, akkor a számításokat MI elvégezzük és megosztjuk Önnel az eredményt, Ön pedig ráér kényelmesen eldönteni, hogy megfogadja-e a tanácsunkat, megéri-e Önnek nyomtatót váltani!

A kérdőívünk eléréséhez látogasson el az alábbi oldalra: http://www.gazdasagosnyomtato.hu/index.php/nyomtatas-a-cegben/

Önnek azért jó kitölteni ezt a kérdőívet, mert így képet kap a tényleges nyomtatási túlköltéseiről és kap egy korrekt lehetőséget arra, hogy azt a pénzt más, hasznos dologra költse!

Vélemény, hozzászólás?