Mit jelent az, hogy egy nyomtató duplex?

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Szeretne spórolni a papírral? Szeretne kevesebb papírt cipelni magával? Kiadványt, szórólapot szerkeszt? Ha bármelyikre igennel válaszolt, akkor egy kétoldalas nyomtatásra alkalmas, azaz duplex nyomtatóra lesz szüksége.

Simplex és duplex nyomtatás

duplex_ikon_gazdasagosnyomtato.hugyors_duplex_ikon_gazdasagosnyomtato.hu

A duplex, azaz kétoldalas technológia egy viszonylag új dolog a nyomtatásban. Persze az úgynevezett simplex, vagy egyoldalas nyomtatókkal is volt lehetőség a papír mindkét oldalára nyomtatni, ez azonban a felhasználó részéről komoly odafigyelést igényelt. Elég nehézkes olyan nyomtatványokat, kiadványokat olvasni, amelyeknek minden második oldala fejjel lefelé áll, vagy két különböző szöveg veszekszik egymással ugyanazon az oldalon – márpedig ha kézzel forgatjuk a lapokat, könnyű ilyen hibákat elkövetni.

A duplex nyomtatás erre kínál egyszerű megoldást: a fordítást maga a nyomtató végzi el helyettünk automatikusan, azután, hogy a lap első oldalára rákerült a tinta.

duplex nyomtatás

Miért nyomtasson Ön is kétoldalasan?

  • Mert környezetbarát: a kevesebb papír kisebb nyersanyag felhasználást és hulladéktermelést jelent.
  • Mert gazdaságos: ha fele annyi papírlapot használ, pontosan a felére csökkentheti a papírköltségeit.
  • Mert egyetlen lapra kétszer annyi információ fér: ha például szórólapot vagy névjegykártyát nyomtat, megduplázhatja a rendelkezésre álló felületet.
  • Mert kellemesebb olvasni: látott már olyan újságot, amelyik egyoldalasan volt nyomtatva? Valószínűleg nem túl gyakran. Ha hosszabb szöveget szeretne kinyomtatni (például egy közösségi újságot vagy hírlevelet), könnyebbé és ergonomikusabbá teheti az olvasást a kétoldalas nyomtatás segítségével.
  • Mert több hely marad a táskában: ha hosszabb dokumentumokat is rendszeresen cipel magával, valószínűleg a tudja majd értékelni a papírkupac súlyának felére csökkenését és a kétszer akkora helyet a táskában. Váltson duplexre, és válla hálás lesz érte!
  • Mert kevesebb lesz az elkeveredett papír: a kétoldalas dokumentumok ezentúl szétválaszthatatlanul egymáshoz kötődnek majd, és akkor sem fogja őket szétfújni a szél, vagy a rendetlen munkatárs, ha nincs kéznél tűzőgép.
  • Mert egyszerű: sokan eddig is tisztában voltak a kétoldalas nyomtatás előnyeivel, de már a gondolattól is nagy, villogó, piros betűkkel (és horrorfilmekből csent betűtípussal) jelentek meg lelki szemeik előtt a NYŰG, GOND, IDŐPAZARLÁS szavak. Ha viszont a nyomtató AutoDuplex funkciója elvégzi helyettünk a munkát, személyiségünk lustábbik fele és a lelkiismeretünk is nyugodtan megpihenhet.

Kedvet kapott? Válasszon egyet a duplex vagy gyors duplex nyomtatóink közül!

 

Vélemény, hozzászólás?