nyomtató teszt

Nyomtató teszt 5. EPSON WF 5690DWF vs. LEXMARK CX510de

Attila FeketeGazdaságos nyomtató Leave a Comment

Már az előző nyomtató teszt során is hatalmas megspórolható összegről írtunk, de természetesen, mint mindent, ezt is lehet fokozni. Ezúttal is az EPSON WF 5690DWF modellt küldtük a ringbe, a másik tesztelt nyomtató pedig LEXMARK CX510de lesz.

Mi a közös az Epson és a Lexmark nyomtatóban?

Nem lenne fair egy fotónyomtatóval vagy egy fekete-fehér otthoni nyomtatóval összehasonlítani egy üzleti nyomtatót, így nem is tettünk ilyesmit. Színes, multifunkciós üzleti nyomtatókat hasonlítottunk össze egymással a nyomtató teszt keretében.

nyomtató teszt lexmark

Milyen feltételek mellett hasonlítjuk össze őket?

Nyomtatót használni nagyon sokféleképpen lehet – mi egy átlagosnak tekinthető vállalkozás adatait használtuk a nyomtató teszt során.

A tesztben szereplő értékek és összegek akkor érvényesek Önre is, ha:

  • Havonta nagyjából 1000 oldalt nyomtat
  • Ennek a 30%-át színesben nyomtatja (=300 lap)
  • 3 évig használ egy nyomtatót

Ezekkel a paraméterekkel számoltunk.

A kérdés pedig: melyik nyomtatót gazdaságosabb használni ebben a 3 éves periódusban? És mennyit lehet ezzel spórolni?

nyomtató teszt epson

A negyedik nyomtató teszt eredménye

Ami a sebességet illeti: kevesebb kinyomtatandó oldalnál az Epson modellje a gyorsabb, mivel az első kinyomtatott oldalt 7 másodpercen belül a kezünkbe vehetjük. A lézernyomtató valamivel lassabban kezd dolgozni, ugyanez 10,5-11,5 másodpercébe telik. (Attól függően, hogy színesben vagy fekete-fehérben akar nyomtatni valamit.)

A lézernyomtató ezután valamivel gyorsabban 30 kép/perc sebességgel képes nyomtatni, míg az Epson tintasugaras 20 kép perc sebességgel. A nagyob nyomtatási sebességnek azonban ára van:.

Az Epson WorkForce Pro WF‑5690 DWF modell jellemzői alapján, €0.02 oldalankénti nyomtatási költséggel számolva 727,62 eurót spórolhat meg három év alatt. Ugye Önnél is volna a nyomtatványoknál jobb helye több, mint 700 eurónak? (Persze, ha pénzhamisításra használná a nyomtatóját, akkor tekintse tárgytalannak az előbbi megállapítást – de nagyon reméljük, hogy szó sincs ilyesmiről.)

Miből adódik ez az alacsony nyomtatási költség?

Az Epson nyomtató fogyasztása mindössze 22 W, míg a Lexmark nyomtatóé 640 W.

A tintasugaras nyomtatók használata emellett környezetvédelmi haszonnal is jár: kevesebb termelődő szemét, kevesebb elfogyasztott energia, 0 ózonkibocsátás a szobában. Jól hangzik?

Ha a számok és a betűk nem elég látványosak, grafikonon is meg tudjuk mutatni a nyomtató teszt eredményét:

osszehasonlitas4

A piros vonal jelöli a 3 éves használati idő lejártát. Jól látható az ábrán, hogy már a kezdeti beruházáskor is gazdaságosabb választás az Epson WF – 5690 DWF nyomtató.

Ide kattintva többet megtudhat arról, hogyan tud Önnek spórolni az Epson WorkForce 5690DWF nyomtató!

Vélemény, hozzászólás?