ÚJRA TINTASUGARAS NYOMTATÁSÉ A JÖVŐ?

Biró Zoltánfesték, Gazdaságos nyomtató, Környezettudatosság, Nyomtatóválasztás, Spórolás

Minden technológiának megvannak a határai. Amikor elfogy a haszon, újra kell gondolni a technológiát annak érdekében, hogy a versenyben élmezőnyben tudjon maradni. A tintasugaras nyomtatókra érdemes odafigyelni, mert a dobogó legfelső fokát célozták meg.

Lehet-e ellenérve a gazdaságosságnak és a megújuló technológiának?

Az Epson saját fejlesztésű Precision Core nyomtatófej technológiájával a tintasugaras nyomtatók alkalmazkodnak és átalakulnak. Miközben úgy tűnik, hogy a lézernyomtatóknak – a költségek, a technológiai megújulás hiánya, és részben a környezetvédelmi szempontok miatt is – már leáldozóban van, addig a tintasugaras nyomtató a piaci elvárásokra reagálva folyamatosan fejlődik.

Egy szó: minőség

Azok a nyomtatók, amelyek pigment alapú tintával nyomtatnak, nem hullámosítják a papírt, nem ütik át azt, és ellenállnak a napfénynek és a folyadékoknak. Az is a pigment alapú tinta előnye még, hogy teljesen beivódik a nyomathordozóba, vagyis a papírba. Így a nyomatok tartósabbak lesznek, kevésbé fakulnak, és pl.: a fekete igazán fekete lesz, vagyis vetekszik a nyomtatás minősége a lézernyomtatókéval.

Tehát a pigmenttintát alkalmazó nyomtató jobb minőséget és könnyebb olvashatóságot biztosít a még a lézer nyomatókhoz képest is. Ez azt eredményezi, hogy a szemünk nem fárad el a piszkozatok olvasásakor, nem kell hunyorogni, és gyengébb megvilágításnál is könnyen olvasható lesz az anyag.

Az EPSON pigmenttintasugaras nyomtató ereje

A pigmenttintasugaras messze a legmegbízhatóbb modern nyomtatási technológia, mivel képes szinte azonnali öndiagnosztikára is, a generált feszültségimpulzus milliszekundumok alatt észleli, hogy a fej megfelelően adagolja-e a tintát. Ez már olyan gazdaságos nyomtató technológia, ami nyomdai minőséget is megközelíti.

A WorkForce Pro fejtechnológia működése:

A fejegysége, a „precision core” technológia, egy elektromos áram által rezegtetett membrános rendszer, amely a rezegtetés alapján alakítja ki a cseppméretet. Tehát nem szárad be a nyomtató és ezért ad a gyártó a készülékre 1, illetve 3 év garanciát, amiben külön rész szól a beszáradásra szóló garanciáról.

A hüvelykről hüvelykre dolgozó nagy felbontású Epson nyomtatóáramkörök a világ leggyorsabb tintasugaras nyomtatási technológiáját jelentik. A PrecisionCore piezo elemek egyenként közel 50 000 alkalommal képesek tintát fecskendezni másodpercenként.

Gazdaságos és zöld

Szintén fontos, hogy minden olyan termék, ami része kíván lenni a jövőnek (és a jelennek), környezetbarátnak kell, hogy legyen. A tintasugaras megoldások olyan öko-teljesítményt nyújtanak, amely fenntartható – ezáltal minden vásárló számára értéket képviselnek.

Pusztán azáltal, hogy tintasugaras nyomtatóra vált, 96 százalékkal csökkentheti nyomtatási energiafelhasználását és ezzel segíthet megóvni az értékes természeti erőforrásokat.

Emellett a lézernyomtatókhoz képest lényegesen kevesebb kellékanyagra van szükség, akár 99 százalékkal csökkentheti a hulladéktermelést.


(Az Epson Tintasugaras megoldásai az Energiahatékonyság és az Energiatakarékosság Nagydíját nyerték el megérdemelten! /Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium Természeti Erőforrások és Energetikai Ügynöksége 2018.)

Továbbá a nagy kapacitású tintapatronok és a hosszabb élettartamú alkatrészek ritkább cseréje miatt kevesebb karbantartást és hatékonyabb környezeti erőforrásmegőrzést tesznek lehetővé.
Az ezekben a nyomtatókban használt kellékeket és meghatározott élettartamú alkatrészeket közel kétszer olyan ritkán kell cserélni, mint egy átlagos lézernyomtató esetében.


Ha Nem tudja eldönteni, hogy „Milyen nyomtatót vegyen?” – kérem, kattintson a szövegre

Work Force Pro …

… az eszköz, a tökéletes választás az olyan vállalatoknak, akik korábban lézernyomtatót használtak, de szeretnék csökkenteni költségeiket, növelni a termelékenységet és leredukálni az állásidőt, mindezt úgy, hogy közben csökkentik a környezeti terhelést és a költségeiket!

A nyomtató adatlapját ide kattintva tekintheti meg!