Szakértői támogatást biztosítottunk

Biró Zoltán Nyomtatóválasztás, Spórolás, Tévhitek

A jellemzően hibás vásárlási szokások esete, amikor sokan csak bemennek a boltba, leemelnek a polcról egy nyomtatót. A másik jellemző eset példája, amikor ismerőst kérdeznek meg, és azt veszik meg, amit ő használ. Egyik megoldás sem kifejezetten ajánlott, utóbbi esetben ráadásul gyakran előfordul, hogy teljesen más a két személy nyomtatási szokása, így sokszor nem jön be az ismerőstől kapott tipp. Amikor szakemberhez fordulunk, bizalmat kap tőlünk, és vélhetően el is fogadjuk a tanácsát. De honnan ismerhetjük fel a jó szakembert, ha mondjuk nyomtatót megyünk vásárolni? Eladóval vagy szakemberrel beszélünk? Nézzünk néhány jellemző ismérvet, melyet a gazdasagosnyomtato.hu szakemberei segítségével állapítottunk meg!

A legelső és legalapvetőbb ismérv, hogy a szakember felhasználó nyomtatási szokásaiból indul ki. Vagyis megkérdezi, hogy milyen feladatokra szeretnénk a nyomtatót használni. Hacsak nem tájékozott vásárlók kérik a segítséget, a kérdés még a beszélgetés elején elhangzik, hiszen minden további kérdésnek ez lesz az alapja.

A következő kérdés, hogy milyen egyéb funkciókra használnánk még a nyomtatót.  A nyomtató alatt a vásárlók általában egy készüléket értenek, amibe belegondolják az összes, még a nem nyomtató funkciókat is. Ilyen lehet a szkenner funkció, a nagymennyiségű másolás, amit lehet kényelmesen automata vagy kézi vezérléssel is végezni, vagy akár a nyomtató több eszközön való használata. Ezért tisztázni kell a felhasználás részleteit további kérdésekkel.

Szeretné díjmentesen, kényelmesen otthonról megtudni milyen nyomtató az ideális az Ön számára? Kérem, kattintson ide!

A jó szakember olyan mélységig megy bele a témába, amennyire szükséges, hogy tisztázódjon, a felhasználónak mire van szüksége. Ezért ha az egyik kérdésre nemleges választ adunk, nem akarja a funkciót az érdeklődőre erőltetni. Például, ha nem akarunk a világ bármely pontjáról nyomtatni az irodába, akkor nem akar egy ilyen készüléket ránk tukmálni.

A fentiek alapján a szakember kompromisszummentes nyomtatót javasol. Ebben az esetben nem az ár dominál első sorban, hanem az, hogy az ügyfél maximálisan elégedett legyen új nyomtatójával. Használt nyomtatót igazi szakember nem ajánl, mert hosszú távú használatban gondolkodik.

Jellemző, hogy az ügyfél olcsóbb nyomtatót szeretne, ezért ennek érdekében az első körökben tárgyalt szempontokhoz képest kompromisszumot kell hozni. Ilyenkor a szakember ismerteti, hogy egy olcsóbb, de jó minőségű multifunkciós nyomtató miben tér el az ügyfél igényétől, és több nyomtatót ajánl. Egy igazi szakember a gyenge minőségű, olcsó tömegtermékkel nem foglalkozik, és nem adja el, kivéve, ha az ügyfél kifejezetten azt kéri.

A jó szakember olyan mélységben megy bele a témába amennyire a felhasználónak szüksége van ahhoz, hogy megfelelő nyomtatót válassza. Ezért ha már minden információval ellátta, hagyja az ügyfelet dönteni!

Jó szakembert keres a nyomtató vásárláshoz? Kérem, klikkeljen ide!